Günümüzde “klasik” kavramı kimilerince sıkıcılık ve eskilikle eşdeğer görülse de özellikle edebiyatta klasik olarak sayılan eserlerin klasikleşmelerinin haklı gerekçeleri var şüphesiz. Yazıldıkları dönemde çığır açan, geçen zamana meydan okuyan ve hala güncelliğini koruyan bu klasik kitapları bir de dinlemek istemez misiniz? Tolstoy’dan Stefan Zweig’a, Balzac’dan Jack London’a işte Storytel’de dinlenebilecek 15 klasik:
Grigoriy Petrov-Beyaz Zambaklar Ülkesinde
Finlandiyalıların 19. yüzyılda özgürlüklerine kavuşup bir avuç insanla medeniyet yolunda nasıl mücadele ettiklerinin öyküsünün anlatıldığı bu kitabı Atatürk de okullarda okutulmasını önermiştir.
Gustave Flaubert-Madam Bovary
Flaubert, bir kadının karşılıksız aşk hikayesi üzerinden 19. yüzyıl Fransasına da adeta ışık tutuyor.
Stefan Zweig-Satranç
Stefan Zweig’in intihar etmeden çok kısa süre önce bitirdiği bu kitap bir insanın satranca nasıl giderek bağımlılık derecesinde bir tutkuyla bağlandığının hikayesini anlatıyor.
H. G. Wells-Zaman Makinesi
Biilimkurgu edebiyatının en önemli eserleri arasında gösterilen Zaman Makinesi, distopik bir dünya üzerinden geleceği hayal etmeye davet ediyor.
Dostoyevski-Suç ve Ceza
Dostoyevski, kültleşmiş kitabı ve kitabın baş kahramanı Roskolnikov ile kitapseverleri her şeyi sorgulamaya davet ediyor.
Tolstoy-Anna Karenina
Flaubert Madam Bovary ile 19. yüzyıl Fransasını anlatırken Tolstoy da Anna Karenina’da aynı yüzyıldaki Rus toplumunu bir aşk ve ihanet hikayesi üzerinden anlatıyor.
Gogol-Palto
Dostoyevski’ye göre “Hepimiz Gogol’un Palto’sundan çıktık.”
Oscar Wilde-Dorian Gray’in Portresi
Oscar Wilde tarafından “bir ruhun hikayesi” olarak tanımlanan Dorian Gray’in Portresi, ilk yayımlandığında ahlaksızlığı yücelttiği öne sürülerek büyük tepki çekmiştir.
Franz Kafka-Dönüşüm
Dünyaca ünlü Çek yazar Kafka bu hikayede küçük burjuva ailelerindeki yozlaşmaları ve toplumun dayatmalarına başkaldıran bireyi ele alıyor.
Honore De Balzac-Vadideki Zambak
Romanda, evli bir kadına beslediği aşkla gençlikten yetişkinliğine geçişte bir insanın yaşadıkları anlatılıyor.
Jack London-Oliver Twist
Arka plandaki dönemin İngilteresi üzerinden yetimhaneden çocuk hırsızların yer aldığı bir çeteye katılan Oliver Twist’in hikayesinin anlatıldığı kitap Jack London’ın ikinci romanıdır.
Virginia Woolf-Kendine Ait Bir Oda
Kitap, yayımlandığı günden beri kadın hakları konusunda hala güncelliğini korumakta ve erkek egemen zihniyete bir başkaldırı niteliği taşımaktadır.
Emile Zola-Germinal
1800’lerin Fransasında hayatta kalmak için mücadele veren maden işçilerinin destansı öyküsü.
Jane Austen-Gurur ve Önyargı
Evlenme çağına gelmiş beş genç kızın gurur ve önyargılarını bir kenara bırakma çabası.
F. Scott Fitzgerald-Muhteşem Gatsby


Fitzgerald, 1920’lerin Amerikasının toplumsal bir portesini çizerken genç ve yakışıklı Jay Gatsby üzerinden “Amerikan rüyası”nın bir eleştirisini yapıyor.