ADEM GÜNEŞ

Adem Güneş 1969 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Türkiye’de ilkokul, orta ve lise eğitimini aldıktan sonra Rotterdam Üniversitesi Pedagoji Bölümü’ne başladı. Buradan mezun olmasının ardından yüksek lisans yapmaya karar verdi Fatih Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden başarıyla ayrıldı. Sakarya Üniversitesi Rehberlik ve Psikoloji Danışmanlık Bölümü’nde doktorasını tamamladı ve ‘Bağlanma Terapisi’ üzerine araştırmalar yaptı. Güneş, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde 450 Saat Aile Danışmanlığı Eğitimi ve Amerika’da ise “Bağlanma Terapisi” eğitimi aldı. Aynı zamanda Uluslararası Aile Terapisi Derneği (IFTA-International Family Therapy Association), Oyun Terapisi Derneği (APT- Association for Play Therapy), Amerikan Psikologlar Derneği (APA- American Psychological Association) ve Amerikan Danışmanlar Derneği (ACA- American Counseling Association) üyesi olan Adem Güneş, WISC-R (WECHLER Çocuklar İçin Zeka Ölçeği) GESEL, METROPOLITAN, PEABODY, AGTE testleri hakkında uygulama, yorumlama ve raporlama eğitimleri de almıştır.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yürütülen Çocuk Erken Tanı Uyarı Sistemi (ÇETUS) projesinde de çalışan Güneş, TRT Çocuk ve Türk Telekom’da proje danışmanlığı yaptı. Adem Güneş, Hollanda’da hayatını sürdürdüğü dönemde Alternatif Eğitim sistemlerini inceledi.  Güneş’in hazırladığı Çocuk Eğitimi yaklaşımı, İngiliz Bristol Üniversitesi’ndeki akademisyenler tarafından araştırma konusu oldu. Birçok aile ve çocuk yetiştirme konulu dergide çocuk eğitimine ait yazılar kaleme aldı, ulusal radyo kanallarında çocuk eğitimi hakkında çeşitli programlar sundu.

Çocukların eğitim sistemiyle ilgili fikirlerini, projelerini, yaptıkları icatları ve projelerini anlattıkları Türkiye Çocuk Zirvesi tarafından 2011 yılında Çocuk Dostu Ödülü’ne layık görüldü. Aynı zamanda Medya Etik Konseyi tarafından Aile ve Çocuk Programları Medya Etik Ödülü’nün sahibi oldu ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Senatosu tarafından da Fahri Doktora Unvanı verildi. 

Pedagojik Danışman ve Aile Danışmanı olan Güneş, günümüzde Parents Türkiye, Mother&Baby, Aktüel Yaşam ve Anadolu Jet gibi dergilerde çocuk eğitimi ile ilgili yazılar kaleme almaktadır. Katıldığı programlarda ve yazılarında sık sık “bir toplumda çocuğa duyarlılığın artmasının o toplumun psikolojik anlamda iyi olmasına büyük katkı sağlayacağını” vurgulayan Adem Güneş, evli ve dört çocuk babasıdır.

Adem Güneş Kitapları

Adem Güneş’in bugüne kadar yayımlanmış yirmi Türkçe, iki tane de İngilizce eseri vardır. Güneş, özellikle Çocuk Eğitimi alanında Türkiye’nin en çok satan yazarları arasında yer almaktadır.

 

Türkçe:

- Ergenlik Döneminde 100 Temel Kural

- 7-14 Yaş Dönemi Çocuk Eğitiminde 100 Temel Kural

- 0-6 Yaş Dönemi Çocuk Eğitiminde 100 Temel Kural

- Çocuk Eğitiminde 100 Temel Kural

- Çocuk Neyi Neden Yapar?-1

- Çocuk Neyi Neden Yapar?-2

- Çocuk Deyip Geçmeyin

- Tutunma Çabası Aidiyet

- Güvenli Bağlanma

- Nezaket ve Zarafet İçin Mahremiyet Eğitimi

- Doğal Ebeveynlik

- Çocukluk Sırrı

- Çocuk Eğitiminde Doğru Bilinen Yanlışlar

- Çocuk Eğitiminde Pozitif İletişim

- Tatil Sürecinde Çocuk Eğitimi

- Rahat Bırakın Beni / Sosyal Fobi (Gençlik Terapi Hikâyeleri-1)

Bilmezsen Korkarsın Tabi / Korku (Çocuk Terapi Hikâyeleri-1)

İngilizce:

- The Wonder of Childhood

- The Education of Privacy for Children

Devamını Oku

Künyesi

ADEM GÜNEŞ Kimdir?
Yazar, pedagog
ADEM GÜNEŞ Kaç Yılında Doğmuştur?
1969
ADEM GÜNEŞ Nerelidir?
Ankara

ADEM GÜNEŞ Alıntıları ve Sözleri

“Unutma ki insan, acısını ve ıstırabını çekerek kazandığı şeylere sahip çıkar.”
“Bir anne babanın en iyi psikoloğu, kendi çocuğudur.”
“Sürekli açık olan bir televizyon, müzik ve internet ortamında çocuk ruhsal incelmeler elde edemez... Ruhsal incelme elde etmeden, nezaket ve zarafetin ilk adımı atılamaz. Çocuğun ruhsal incelmesini sağlayacak faaliyetlerden biri, evcil hayvanlardır.”
“Yaşam kendine güvenle bağlananalara huzur verir.”
“Çocuklar çoğu defa çok bilen yetişkinlerden hoşlanmazlar.Ancak kendileri gibi bazen bilen,bazen yanılan doğal yetişkinlerden daha çok şey öğrenirler.”

ADEM GÜNEŞ Haberleri

Hayatın bir kitap olsaydı türü ne olurdu? Soruları yanıtla ve hemen öğren!

26/04/2022

Kitap okuma işim olmasaydı, sanırım, bu sıkıcı yaşam beni ya ruhsal bir çöküntüye sürüklerdi ya da ondan kurtulmaya çalışırken beni mahvedebilecek, kötü, sonu bilinmez yollara başvurmaya zorlardı. Netoçka Nezvanova, Fyodor Dostoyevski Her geçen gün içeriğine […]

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir