Tek bir abonelik ücreti ile on binlerce kitaplık bir arşive erişebildiğiniz Storytel, dijital kütüphanesini her ay farklı alanlarda onlarca yeni kitapla genişletmeye devam ediyor. Hem güncel kitapları hem de Türkiye ve dünyadan klasikleri bulabileceğiniz Storytel’e bu ay pek çok Türk ve dünya klasiğinin yanı sıra, modern çağa uygun uzunlukta bilgilendirici içerikli seriler de eklendi. Bu listede, Storytel’e yeni eklenen sesli kitaplardan öne çıkanları bulabilirsiniz.
Simyacı – Paulo Coelho
Modern edebiyatın en önemli eserlerinden Simyacı, bu ay Yiğit Özşener’in seslendirmesiyle Storytel kütüphanesine eklendi! Brezilyalı yazar Paulo Coelho’nun 1988 yılında yayımlanan kült eseri, Endülüslü bir çobanın İspanya’da başlayıp Mısır’da sonlanan yolculuğunu derin felsefi çıkarımlarla anlatıyor. Kitabının yayınlandığı 42 ülkede de en çok okunanlar listesine girmesinden anlaşılıyor ki, Coelho’nun Doğu ve Batı felsefelerine getirdiği yorumlar gerçekten de çağının oldukça ilerisinde.
Savaş ve Barış – Lev Nikolayeviç Tolstoy
Klasikler denince akla gelen ilk eserlerden birisi olan Savaş ve Barış, Erdem Akakçe seslendirmesiyle Storytel arşivine eklendi! Savaş kavramı üzerine büyük tespitler yapan Rus yazar Lev Tolstoy’un bu uzun eseri, yayınlandığı günden beri pek çok sanat eserine ve modern filozofa ilham oldu. Eğer bugüne kadar Savaş ve Barış’ı okumayı erteleyenlerdenseniz, Storytel ile gözlerini kapatarak bu harika yolculuğa çıkabilirsiniz.
Normal Nefes Almaya Devam Edin – Hakan Bıçakçı
Kendine özgü eğlenceli ve trajik diliyle Çağdaş Türkiye Edebiyatı’na harika eserler kazandıran Hakan Bıçakçı’nın son öykü derlemesi Normal Nefes Almaya Devam Edin, içinde barındırıdğı beklenmedik şekilde yön değiştiren kısa öykülerle yine modern insanın monoton hayatını ve gerçeklik algısını merkezine alıyor. Eğlenirken düşüneceğin birkaç dakikanız varsa, “Normal Nefes Almaya Devam Edin”in ilk öyküsüyle gününün kalitesini artırabilirsiniz!
Virane Harita – Kobo Abe
Japonya’nın Kafka’sı olarak bilinen Kobo Abe’nin karanlık polisiye romanı Virane Harita, Gürsu Gür’ün seslendirmesiyle Storytel’de! Okuyucusuna gizemli bir dedektiflik hikayesini neredeyse varoluşçu bir filozofun bakış açısıyla anlatan Kobo Abe’nin Virane Harita romanı, olağanüstü betimlemeleri ve karanlık atmosferiyle aralıksız bir dinlemeyi hak eden bir eser.
Koloni – Jean-Cristophe Grangé


Fransa’nın en popüler polisiye yazarı Jean-Cristophe Grangé’nin en sevilen romanları da bu ay Storytel’in kütüphanesine eklendi. Paris’teki bir kilisede işlenen sıra dışı cinayetlerin izinin sürüldüğü Koloni romanı ise sıradan bir cinayet romanından çok daha fazla katmanlı yapısıyla her bölümde okuyucusuna yeni sorular sordurmayı başarıyor. Herhangi bir dijital platformda sıradan bir polisiye izlemekten çok daha etkileyici bir deneyim arıyorsanız, Koloni tam size göre!
Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz – Bertolt Brecht


Çağdaş tiyatronun dehasıdır Bertolt Brecht…
20. yüzyılda tiyatronun geleneksel kalıplarını yıkarak yerine koyduğu yepyeni, özgün, deneysel metotlarla sadece tiyatronun asi ve cesur çocuğu olarak kalmadı, oyun, şiir, hikâye, düzyazı, roman, deneme, inceleme, eleştiri alanında on bin sayfalık bir külliyat bıraktı geriye. Bir dönemin kültür tarihini derinden etkilemiş olmasının yanı sıra iki dünya savaşı sığdırdığı hayatı boyunca eserlerinin yakılıp uzun yıllar sürgünlerde yaşamasına karşılık savaş karşıtı sert ve kararlı tutumundan da hiçbir zaman ödün vermedi. Genç bir nihilist olarak adımlarını attığı mücadele dolu hayatına karakterli bir komünist olarak devam etti. Kirli siyasete hiç bulaşmadan varlık gösterebildi dünya sahnesinde. Hayatı fikirlerle olduğu kadar kadınlarla da doluydu. Sürgünden sürgüne giderken karısıyla birlikte sevgililerini de almıştı yanına. Bir arada kalamazlarsa Hitler faşizmine karşı koyamayacaklarına inanmışlardı. Birlikte güçlü, mutsuz ama ümitliydiler. Brecht’i ve mücadelesini tanıdıkça onun hem hiciv ve isyan dolu hayatında hem de her biri bir yaşam tavrı sayılan yapıtlarında yepyeni ufuklar, düşünceler ve umut bulacaksınız.
Ölü Canlar – Nikolay Gogol


İlk Rus klasikleri arasında yer alan Ölü Canlar, 19. yüzyıl Rus toplumunun en başarılı hicivlerindendir. Gogol, hayranı olduğu Puşkin’in önerisiyle yazdığı Ölü Canlar’da dönemin Rusya’sını kitabın kahramanı Çiçikov üzerinden anlatır. Zengin olma hayaliyle yanıp tutuşan Çiçikov kendisine kurnazca bir yol bulmuştur: Kasaba kasaba dolaşıp toprak sahiplerinin ölü kölelerini kâğıt üzerinde satın alarak “itibar sahibi bir beyefendi” olmak… Gogol’ün İlahi Komedya’dan esinlenerek üç cilt olarak tasarladığı eseri, ilk cildinin ardından sansür komitesinden büyük eleştiriler alır. 10 yıl sonra ikinci cildi tamamladığında Gogol, geçirdiği bir buhranla eserin elyazmalarını yakar. İlk tasarlanan haline uygun şekilde tamamlanamamasına rağmen bütünlüklü bir kitap olan Ölü Canlar, metnin alt başlığı gibi adeta “bir epik şiir”dir ve 19. yüzyıl Rus edebiyatının en başarılı örneklerindendir.