Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu

Allen Carr, 2 Eylül 1934’te çok sigara içen bir babanın oğlu olarak İngiltere’de doğar. Babası sigara yüzünden akciğer kanserinden vefat etmesine rağmen 16 yaşında sigaraya başlayan Carr, birkaç yıl içinde günde 100 sigara içer hale gelmiştir. Birçok kişi gibi o da çeşitli bilindik sigara bırakma metotlarını dener ancak başarısız olur.

Tam 33 yıl boyunca günde ortalama beş paket sigara içen Allen Carr, 1983 yılında bir gün sigarayı bırakmanın tek kolay yolunu bulur ve sonunda sigarayı bırakır. Bu bırakış öncekilere benzememektedir. 1983 yılında son sigarasını söndürdüğü o gün eşine “Dünyayı sigaradan kurtaracağım!” der.

Hiç acı çekmeden, rahat ve kolayca sigarayı bırakan Carr ne kilo alır ne de gergin anlar yaşar. Yaşadığı bu inanılmaz deneyimi çevresindeki sigara içen insanlarla paylaşmaya ve aktarmaya başlamasıyla dünya çapında kabul edilen ve denenen “Easyway – Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu” yöntemini adım adım geliştirir. Bire bir verdiği seansların hızla çoğalmasının ardından grup seansları yapmaya başlar. Londra’da kurduğu sigara bırakma kliniğine on binlerce insanın gelmesi üzerine kendisi gibi uzmanlar yetiştirmeye ve kitap yazmaya başlar.

Carr her ne kadar başta yazar olmadığı için kitap yazmaya şüphe ve kaygıyla baksa da ilk defa 1985 yılında yayımlanan Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu isimli kitabı milyonlarca satarak 47 dile çevrilmiştir. 

Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu Dinle

Kitap Ayrıntıları

Yazar
Allen Carr
Seslendiren
EMRE ÜSTÜNUÇAR
Yayınevi
Butik
Süre
5Saat 39Dak

Bu kitabı dinlemek ister misin?

Storytel'de tüm kitapları ilk 14 gün ücretsiz dinle.

Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu Konusu

Pek çok tanınmış ismin bu yöntemle sigarayı bıraktıktan sonraki görüşlerinin de yer aldığı kitap sigarayı bırakmak isteyip de bırakamayanları etkisi altına alarak hayatında yeni bir sayfa açıyor. Allen Carr’ın ustaca kaleme aldığı metotlarla insanlar sigaraya olan bakış açılarını değiştiriyor ve temiz bir pencereden dünyaya bakmaya başlıyor. Carr kitabında kendi yarattığı yöntemler ile sigaraya bakış açınızı değiştirmeyi amaçlıyor. Sigarayı bırakmak için kendisine başvuranlara verdiği altı saatlik Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu adlı seminerini kitabında ince bir işçilikle işleyen yazar, sigara bağımlılığından kurtulmanın aslında çok kolay olduğunu anlatıyor. Nikotin bağımlığını tanımlayarak nikotinin vücuttan atılma süresini ve aslında neden nikotine gereksinimimiz olmadığını açıklıyor ve bu açıklamalarını günlük hayattan örneklerle destekliyor. Daha ilk satırdan okuyucuyu kendisine çeken kitap merak uyandıran üslubuyla ikna yöntemini en iyi şekilde kullanmaktadır. Dünya genelinde yaklaşık 50 milyon sigara içicisi “Allen Carr- Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu” yöntemi sayesinde sigarayı bırakmıştır.

Allen Carr’ın sigarayı bırakmayla ilgili çığır açıcı yöntemini anlattığı Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu isimli kitabından başka bu alanda yazdığı ve Türkçeye çevrilmiş Sigarayı Şu Anda Bırakın (2012), 4 Günde Sigarayı Kafanda Bitir (2019), Kadınlar İçin Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu (2020) isimli kitapları da vardır.

Allen Carr sadece sigara bağımlığı üzerine değil alkol bağımlılığı, sağlıksız beslenme, uçma korkusu, kaygı gibi çeşitli konularda da eserler kaleme almıştır. Bunlardan beslenme üzerine olan kitabı Kilo Vermenin Kolay Yolu Adıyla (2016) Türkçeye çevrilmiştir. Türkçeye çevrilmeyenlerden bazıları ise şunlardır: The Easy Way to Control Alcohol (2001), The Easy Way to Stop Drinking (2005), Good Sugar Bad Sugar, No More Diets (2005), The Easy Way to Enjoy Flying (2000), Easy Way to Stop Worrying (2003), Easy Way to be Successful (2003), The Easy Way to Mindfullness, No More Debt.

Devamını Oku

Kitap Ayrıntıları

Seslendiren
EMRE ÜSTÜNUÇAR
Yayınevi
Butik
Süre
5Saat 39Dak

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir