YİĞİT ÖZŞENER

Sinema ve televizyon dünyasının çok tanınan isimlerinden biri olan Yiğit Özşener, 6 Nisan 1972’de İzmir’de dünyaya geldi. Üniversite eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği üzerine alan Özşener, 1996 yılında mezun olmasının ardından Koç Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansını tamamladı. Oyunculukla tanıştığı günden bugüne tiyatro, sinema ve TV’de farklı karakterleri başarıyla canlandıran ve sesiyle reklamlara hayat veren Yiğit Özşener kimdir?

Yiğit Özşener’in Hayatı 

Üniversite eğitimi sırasında tanıştığı Stüdyo Oyuncuları grubuyla oyunculuk üzerine eğitim almaya başlayan Yiğit Özşener, ilk kez yine bu grupla birlikte profesyonel olarak sahneye çıktı. Özşener, Şahika Tekand’ın yazıp yönettiği “Gergedanlaşma” oyunu ile tiyatroya adım atmasının ardından kısa sürede sahnedeki etkisini fark ettirdi ve içerisinde Harold Pinter’ın “Gitgel Dolap” oyununun da yer aldığı pek çok oyunu Stüdyo Oyuncularıyla birlikte sahneledi. 1996 yılında Ellen Lauren’in atölye çalışmalarına  ve Yunanistan’daki Attis Tiyatrosu’na katılan Özşener, ilk uluslararası sahne deneyimini de 2000 yılında yine burada yaşadı. Özşener, Yunanistan’ın Delphi şehrinde gerçekleştirilen 10. Antik Oyunlar Festivali’nde, Thedoros Terzopoulos’un yönettiği “Herakles” üçlemesinde oynadı. 

Özşener’in geniş kitlelerce tanınması ise yine aynı dönemlere rastladı. Önce Turk.net reklamında ardından da Turkcell reklamlarında rol alan Özşener, özellikle buradaki “Özgür çocuk” karakteriyle dikkat çekti. 2001 yılına gelindiğinde TV dizilerinde de yer almaya başlayan Özşener, dönemin dikkat çeken yapımlarından “Karanlıkta Koşanlar” dizisinde rol aldı. Aynı yıl “Üzgünüm Leyla” dizisiyle de seyirci karşısına çıkan Özşener, bu rollerin ardından TV ve sinema dünyasındaki yerini perçinledi. Böylece sırasıyla, Unutma Beni (2002), Estağfurullah Yokuşu (2003), Ham (2003), Arapsaçı (2004), Çalınan Ceset (2004), Gece 11.45 (2004), 24 Saat (2005), Tombala (2005), Kabuslar Evi (2006), Rüya Gibi (2006) ve Son Bakış (2006) yapımlarında yer aldı. 

Özşener’in 2007 yılında oynadığı ve Reşat Nuri Güntekin’in romanından uyarlanan Dudaktan Kalbe dizisi kariyerinde önemli bir yere sahip oldu. Burada romanın karakterlerinden biri olan Cemil Paşazade’ye hayat verdi. Romandan farklı olarak ele alınan bu dikkat çekici rolü ona 2009 yılında Ezel dizisindeki Cengiz rolünü getirdi ve  Türk TV tarihinin efsanelerinden olan dizinin ana kadrosunda bulundu. 

Yiğit Özşener’in Filmleri

Oyunculuk kariyerinin ilk yıllarından itibaren sinemada da var olan Özşener, ilk olarak “Herkes Kendi Evinde”(2000)filminde yer aldı. Ardından “O Şimdi Asker” (2002)  ve “Crude” (2003) gibi birbirinden farklı yapımlarda rol alan Özşener, Mahsun Kırmızıgül yönetmenliğindeki “Güneşi Gördüm” (2009) filminde oynadı. Ardından Çağan Irmak’ın “Dedemin İnsanları” (2011) ve Ömer Faruk Sorak’ın “Aşk Tesadüfleri Sever” (2011) yapımlarında beyazperdede yer alan Özşener’in sinemadaki en dikkat çeken rolü ise yine aynı dönemde oldu. Özşener Tolga Örnek’in sinemaya aktardığı “Kaybedenler Kulübü” filminde Nejat İşler ile başrolü paylaştı. 90’lı yılların sonunda yayın yapan iki radyocunun gerçek hayat hikayesine dayanan filmde Mete karakterine hayat veren Özşener, 2018 yılında “Kaybedenler Kulübü Yolda” ismiyle gösterime giren devam filminde de yer aldı. 

Oyunculuğun her alanında başarıyla yer alan Özşener, tiyatro ve seslendirmeye de ara vermedi. Tiyatroya başladığı Stüdyo Oyuncularıyla “Oyuncu” (1999) , “Gergedanlaşma” (2001)  oyunlarının yanı sıra IKSV/ Attis Theater ortak yapımıyla “Herakles üçlemesi” ve “Persler” oyunlarında sahneye çıktı. Özşener ayrıca “İstanbul’da Bir Dava”, “Evridike’nin Çığlığı” ve “Godot’yu Beklerken” oyunlarında da yer aldı. 

Özşener, animasyon filmlerinde yaptığı seslendirmelerin yanı sıra  son olarak Storytel’de Paulo Coelho’nun  “Simyacı” romanına  sesiyle hayat verdi. 

Künyesi

YİĞİT ÖZŞENER Kimdir?
Oyuncu
YİĞİT ÖZŞENER Kaç Yılında Doğmuştur?
6 Nisan 1972
YİĞİT ÖZŞENER Nerelidir?
İzmir

YİĞİT ÖZŞENER Haberleri

Hayatın bir kitap olsaydı türü ne olurdu? Soruları yanıtla ve hemen öğren!

26/04/2022

Kitap okuma işim olmasaydı, sanırım, bu sıkıcı yaşam beni ya ruhsal bir çöküntüye sürüklerdi ya da ondan kurtulmaya çalışırken beni mahvedebilecek, kötü, sonu bilinmez yollara başvurmaya zorlardı. Netoçka Nezvanova, Fyodor Dostoyevski Her geçen gün içeriğine […]

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir